Sisäkatto

Ajankohtaista

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/vhosts/fosira.fi/httpdocs/sites/all/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/vhosts/fosira.fi/httpdocs/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 589.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/vhosts/fosira.fi/httpdocs/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 589.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/vhosts/fosira.fi/httpdocs/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 149.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /var/www/vhosts/fosira.fi/httpdocs/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 25.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/vhosts/fosira.fi/httpdocs/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 135.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/vhosts/fosira.fi/httpdocs/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 135.

Mikä on sisäkatto?

Huonetilan yläpinta ja tyypillisesti yläpohjarakenteen alapinta. Kantavan rakenteellisen väli- tai yläpohjan alapuolelle ripustettu sisäkatto.

Helpommin sanottuna alakatto. Alakatto on sisäkattossa oleva erillinen alaslasku. Tyypillisesti alakatot peittävät LVI- ja sähköteknisten asennukset jättäen siistin pinnan. Akustisesti vaativissa tiloissa voidaan esimerkiksiä käyttää akustiikka-alakattoa, joka vaimentaa ääntä.

Alakattojen pinnat voivat olla vaakasuoria, kaltevia tai taivutettuja. Erilaisilla ratkaisuilla voidaan vaikuttaa paloturvallisuuteen ja kattopinnan ulkonäköön. Sisäkattoja löytyy avattavia ja kiinteitä.

 

Materiaalit

Alakattoon löytyy paljon eri vaihtoehtoja ja materiaaleja. Löytyy mm. PVC-kalvokattoja (esim. Vecta), kipsilevy-, puurima-, puukuitu-, viilu-, metalli- ja villakattoja. Kohteesta ja tilasta riippuen valitaan oikeat sisäkattomateriaalit ja asennustavat. Alla lyhyesti vielä eriteltyinä mainittuja materiaaleja

 

Kipsilevykatto

Tyylikäs ja edullinen vaihtoehto. Saa lähes tulkoon missä muodossa vain, rei'itettynä tai ilman. Voidaan tehdä pintäkäsittelyn jälkeen saumattomaksi tai sitten avattavaksi katoksi. 


PVC-kalvokatto

Pingoitettu stretch-katto. Näistä kirjoitin erikseen oman lyhyehkön esittely blogin, jonka suosittelen lukemaan!

 

Puuviilukatto

Ekologinen valinta luo sisutukseen uniikin ja luonnollisen tunnelman. Esimerkiksi käyttämämme Puucomp saa tuotettua yhdestä jopa 800m² valmista viilupintaa.

Nämä levyt sopivat toiminnallisesti vaativiin sisäverhouskohteisiin. Pohjalevynä toimivakuitukipsilevy pinnoitetaan valitulla materiaalilla, rei’itetään tarvittaessa tilan akustisten vaatimusten mukaisesti ja viimeistellään sopivalla jälkikäsittelyllä. Puucomp valmistaa myös A2-paloluokan tuotteita.

 

Puurimakatto

Puurimaelementit sopivat alaslaskettuun kattoon, ulko- tai sisätiloihin. Näitä voidaan käyttää myös seinäverhouksiin. Rimaelementit voidaan toimittaa halutusta puulajista (esim. tammi, koivu ja mänty). Pintäkäsittelyn vaihtoehtoina toimii: Vaha, petsi, lakka tai maali; tarvittaessa palonsuojakäsiteltynä.

Rimojen koko ja väli on vapaasti valittavissa. Elementit voidaan tehdä muihin mittoihin myös, mutta vakiomitat on 600x1200. Puurimaelementit kiinnitetään ruuvaamalla.

Sisään asennettuihin elementteihin tulee taustalle valmiiksi kiinnitetty musta akustinen taustahuopa. Ulkona asennettaessa voidaan taustalla käyttää esimerkiksi filmivaneria.

 

Metallikatto

Metallikatot ovat pinnoitettuja tai maalattuja. Niitä pystyy puhdistamaan helposti ja ne ovat hygieenisiä. Metallikattoja löytyy säleinä, kasetteina, ritilöinä ja paneeleina. Paneelit voi olla umpinaisia tai avoraollisia. Metallikatot voivat olla myös rei'itettyjä ja akustoivalla huovalla tai täytteellä varustettuja.

 

Liima tai mekaanisesti kiinnitettävät sisäkatto- ja seinäverhouslevyt

Liimattavat tai ruuvikiinnitteiset levyt on helppo ja nopea tapa asentaa suoraan rakenteelliseen väli- tai yläpohjaan. Tällöin yläpohjan on oltava tasainen ja puhdas, jotta sisäkattolevyjen liimaus onnistuu ja lopputuloksesta tulee tasainen. Seinään kiinnittäessä voidaan käyttää apuna myös levyille kuuluvia listoja.

 

Muita yhtä tärkeitä vaihtoehtoja

Akustisia ratkaisuja löytyy muitakin, kuten esimerkiksi Ecophonin tuoteperheen erivaihtoehdot, jotka sopivat vaativista uimahalli olosuhteista myös kevyempiin toimistotiloihin.

Ruiskutettava villakatto koostuu pohjalevystä ja akustiikkalaastista. Tällä katolla on A-luokan vaimennus ja täysin sileä pinta on mahdollista.

 

 

Pyrimme aina suorittamaan asennukset siten, että niistä koituu asiakkaalle mahdollisimman pieniä haittoja.

Sisäkaton eli alakaton (ja akustointien) tekeminen vaatii kokemusta, tietoa, taitoa sekä suunnittelua. 

 

Toimimme koko Suomen alueella. Kysy tarjousta vaikka sähköpostitse!

 

 

Samuli Söyring

30.6.2020

 

Hakusanoja: stretch-katto, sisäkatto, alakatto, PVC-katto,  kipsilevykatto, puukuitukatto, puurimakatto, puurima, viilulevykatto, viilukatto, mineraalivillakatto, T-listakatto, piilokiinnitteinen katto, ruiskutettava katto, alaslaskettu, akustinen, avattava villakatto 

Copyright © 2011 Forssan Sisärakenne Oy | Puuvillakatu 4 C 1, 30100 Forssa | info (at) fosira.fi