top of page
  • Writer's pictureSamuli Söyring

Akustoinnit

Päivitetty: 24. elok. 2021

Akustointi parantaa tilan akustiikkaa. Eli erilaisilla asennettavilla materiaaleilla ja vaikka huonekaluilla pyritään lieventämään haittaääniä, joita voi esimerkiksi olla kaiku tai taustamelut.


Erilaiset tilat tarvitsevat erilaiset ratkaisut. Kaikki tuotteet eivät toimi eri paikoissa, kun miettii isoa salia tai pientä luokkahuonetta.


Melun lähteinä ovat erilaiset äänet, kuten ulkoa tulevat äänet, koneet ja laitteet tai. Lisäksi kovat pinnat, kuten puu, kivi ja lasi, joita esim. seinät/lattiat voivat olla, lisää kaikua ja melua. Mitä isompi tila sen enemmän kaikua on ja sitä tärkeämpi toimiva akustointi on. Jos sisäkattopinnat ovat moderniin tapaan vinoja, niin sitä enemmän ongelma korostuu. Porrashuoneissa ääni kulkee erityisen hyvin ala- ja yläkerran välillä ellei akustoinnit ole kunnossa.


Jos kattopintaa ei voida käyttää akustointilevyn asennukseen tai sen käytettävä pinta-ala eri riitä, voidaan akustoinnit jatkaa seinille. Näitä tuotteita saa myös printtatuina omilla kuvilla, joten voit käyttää niitä vaikka taideteoksiin!


Forssan Sisärakenne asentaa laadukkaat tuotteet ja samalla tilan viihtyvyys paranee, kun tilasta poistetaan turhat meluhaitat. Asennamme akustoivia alakattoja päivittäin, joten olemme siinä erittäin päteviä! Akustoivat seinäverhoukset kuten esimerkiksi Wall panel on yhtälailla ydinosaamistamme.


Ennen ja jälkeen-kuvat 7/2021 tehdystä projektista. Kohteena NHK-Keskus Hämeenlinna


Projektissa käytettiin Ecophon Industry Modus-TAL 50mm paksuista villaa, joka liimattiin suoraan holviin. Huonekorkeus oli sen verran korkea, että käytettiin apuna PekkaNiskan Haulotte Compact 10-saksilavoja.Lopputuloksesta tuli omasta mielestäni aika hieno, kun kentät on keskitettyinä palkkien väliin. Huoneen kaikukin väheni huomattavasti ilman sen suurempia tieteellisiä mittaustuloksia.


PS. Sivuillamme kun mainitaan toisia yrityksiä/tuotteita niin ne eivät ole maksettuja mainoksia Ne vain ovat tuotteita/palveluita/laitteita joita käytämme tai olemme todenneet hyviksi.


Kirjoittanut,

Samuli Söyring
Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page