top of page
  • Writer's pictureSamuli Söyring

Stretch-katto

Stretch-katot eli pingotetut sisäkatot. Moderni design on auttanut näitä PVC-kattoja saavuttamaan suuren suosion viime aikoina.


Mikä ihmeen stretch-katto?


Se on pingotettava sisäkatto, joka voidaan asentaa niin uudis- kuin saneerauskohteisiin. PVC-tyyppinen kalvo asennetaan lämmön avulla huonetta kiertävään alumiiniprofiiliin. Kalvo kutistuu viilentyessään, jolloin pinnasta tulee täysin virheetön. Jokainen katto tehdään omien mittojensa mukaan valmiiksi tehtaalla. Katto asennetaan yhtenä kappaleena. Tälläisen katon etuja on nopea ja sotkuton asennus ja erittäin tyylikäs ulkonäkö.


Stretch-kattoja on saatavilla lukuisia eri väri ja materiaalivaihtoehtoja. Materiaaleina ovat kiiltävä, matta, satiini, läpikuultava ja metallihohto. Kaikkiin materiaaleihin voidaan printata kuvia.

PVC-kalvokatot ovat turvallisia käyttää myös kosteissa tiloissa. Kosteus ei aiheuta kattoon minkäänlaista reaktiota. Stretch-katoissa ei kasva pieneliöitä, se ei allergisoi tai homehdu.


Stretch-kalvoja voidaan asentaa myös seiniin tai erilaisiksi valokaapeiksi, joita voidaan käyttää mainostauluina tai tilanjakajina samalla valaisten esim. käytävää.


Katon kestävyys?


Katto ei kestä teräviä esineitä ja ne saattavatkin tehdä kattoon reiän tai naarmuttaa sitä. Jos katto vahingoittuu tulee vahingoittunut paikka peittää teipillä mahdollisimman nopeasti ja soittaa asentaja tekemään korjaukset.


Esimerkiksi nykyisin käyttämämme Vecta Designin stretch-katot ovat BS1D0 ja BS2D0 paloluokiteltuja.


Nämä sisäkatot ovat huoltovapaita ja ne puhdistetaan tarvittaessa erioispesuaineella ja mikrokuituliinalla.


Vectan oma YouTube esittelyvideo katon kestävyydestä
Vectan oma takuu

Vecta Design tarjoaa tuotteilleen 10 vuoden takuun.

Kirjoittanut,

Samuli Söyring


Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page